Text Box: Čokoládový dort

Den předem roztopíme 100g čokolády v 1 šlehačce na mírném ohni. Až se čokoláda úplně rozpustí, dáme do chladu stát. Občas během chlazení promícháme, aby se krém nerozpadl. Vznikne pařížský krém.

V den D nebo také den předem ušleháme 6 bílků do polotuhého sněhu, přidáme postupně 6 lžic cukru a 6 lžic strouhaného kokosu. Hmotu rozprostřeme na plech pokrytý pečícím papírem a pečeme při 150 °C do zhnědnutí.

Korpus necháme vychladnout a opatrně přeložíme. Plochy pod ním důkladně vysypáváme cukrem nebo kokosem. Rozkrojíme na 3 části, spíš podlouhlé ale ne moc úzké.

Vyšleháme opatrně pařížský krém a potřeme jím první část korpusu, pak na ni položíme druhou část, opět potřeme, atd., až končíme navrchu krémem.

Ozdobíme strouhaným kokosem a podáváme chlazené, nejlépe se šampaňským vínem, sektem, sladkým tokajem nebo slámovým či ledovým vínem.

home page

o nas

kurzy

kontakty

recept

Text Box: Pařížský krém

Šlehačka s čokoládou. Nejlepší je doma dělaný ze 40% šlehačky. Musí stát v chladu a šlehat se velmi opatrně a velmi studený. Při zapracování čokolády smetana musí být neustále pod podem varu. Pokud dáte dvojnásobné množství čokolády, vytvoří se hustý krém, který ani nemusíte šlehat.